Firewall
as a Service (FWaaS)

Beveiliging zonder compromisen Ontdek de toekomst van onze Firewall as a Service dienstverlening

Bedrijven staan voor steeds grotere uitdagingen op het gebied van databeveiliging en de steeds evoluerende aard van cyberdreigingen. Cybercriminelen ontwikkelen continu nieuwe aanvalsmethoden om toegang te krijgen tot gevoelige gegevens, wat resulteert in een voortdurende strijd. Hiernaast zijn de grenzen van bedrijven steeds verder verlegd en omvatten nu meerdere locaties, (on-premise) datacenters en privé-, hybride of multi-cloud omgevingen.
SouthernHill - Trusted in Secure Connectivity
Middels de SouthernHill Firewall as a Service (FWaaS)-dienstverlening krijgen organisaties toegang tot geavanceerde beveiligingsfuncties zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over het onderhoud en beheer van fysieke firewalls. Door gebruik te maken van onze FWaaS dienstverlening, kunnen organisaties hun netwerkbeveiliging aanzienlijk verbeteren en profiteren van een schaalbare beveiligingsdienst tegen vaste voorspelbare kosten per maand. Dit stelt je in staat om de organisatie volledig op de kernactiviteiten te laten concentreren terwijl ze tegelijkertijd verzekerd is van effectieve bescherming tegen cyberdreigingen.

Bescherm je bedrijf,
Bescherm je toekomst

Kies voor FWaaS
Jouw Firewall

Traditionele, on-premises firewalls kunnen moeite hebben om aanvallen tegen te houden in een steeds veranderend dreigingslandschap. De Firewall as a Service (FWaaS) dienstverlening van SouthernHill biedt een oplossing voor deze uitdaging door een dynamische en adaptieve benadering van beveiliging te bieden. De FwaaS dienstverlening maakt gebruik van firewalls die voortdurend worden bijgewerkt met de nieuwste beveiligingsregels, dreigingsinformatie en patches.

Organisaties kunnen met FWaaS real-time bescherming tegen de nieuwste bedreigingen krijgen zonder zich zorgen te maken over hardwareonderhoud. FWaaS biedt geavanceerde beveiligingsfuncties zoals machine learning en gedragsanalyse om verdachte activiteiten te detecteren en blokkeren. FWaaS beschermt gegevens tegen diverse aanvallen en inbreuken door flexibele, schaalbare en up-to-date beveiliging te bieden.

Real-time bescherming

Altijd up-to-date

Geavanceerde Beveiligingsfuncties

Schaalbaarheid

Groeit mee met de Organisatie

Kostenbesparing

Verhoogde Gebruikerservaring

Cloudgebaseerd

24/7 Monitoring & Ondersteuning

Virtual Managed Firewall

Ten behoeve van de Virtual Managed Firewall wordt een dedicated private tenant beschikbaar gesteld. Binnen deze tenant zijn alle next generation firewall functionaliteiten beschikbaar waardoor de flexibiliteit van de inrichting gemaximaliseerd wordt en er exclusiviteit binnen de tenant geboden wordt. Deze variant biedt optimale functionaliteit en maximale beschikbaarheid.

Dedicated Managed Firewall

Ten behoeve van de Dedicated Managed Firewall wordt een fysieke firewall (of cluster) in een van de SouthernHill datacenters beschikbaar gesteld, waardoor de resources van de hardware volledig gereserveerd zijn voor jouw organisatie. Deze vorm biedt maximale functionaliteit en beschikbaarheid.

OnPremise Managed Firewall

De OnPremise Managed Firewall is altijd een maatwerktraject en wordt in nauw overleg met de klant ingericht te worden. Door middel van deze dienst beschik je over een state-of-the-art securityoplossing op locatie, zonder te hoeven investeren in kennis, expertise of hardware. En dit alles tegen een vast bedrag per maand.

FWaaS Analytics Platform

Het analytics platform van SouthernHill voorziet in een netwerkbeveiligingsplatform dat loggegevens van verschillende beveiligingsapparaten verzamelt, analyseert en hierover rapporteert. Het biedt geavanceerde analysefuncties om bedreigingen te identificeren, trends en afwijkingen in de netwerkactiviteit te ontdekken en ondersteuning te bieden voor forensische analyse en incidentrespons. Daarnaast genereert het gedetailleerde rapporten voor compliance, audits en het delen van beveiligingsinformatie binnen de organisatie. Hiermee is het analytics platform een essentiële tool voor het verbeteren van de netwerkbeveiliging, het detecteren van bedreigingen en het nemen van effectieve maatregelen.

FWaaS SOC Service

De Security Operations Center (SOC) dienstverlening van SouthernHill is een (add-on) managed service die inzicht geeft in beveiligingsrisico’s en voorziet in Pro-active Security Response. Onze SOC-dienstverlening ondersteund jouw organisatie in het detecteren van bedreigingen, hierop te reageren (Detect and Respond), en de beveiliging te verbeteren door continu cyber bewustzijn, zichtbaarheid en controle over het van toepassing zijnde netwerkcomponenten te bieden.

WAN Ontsluitingen

Indien gewenst kan SouthernHill uiteraard ook voorzien in verscheidene soorten WAN ontsluitingen, zoals internet, Managed Ethernet, Leased Lambda (WDM) of DarkFiber om zodoende een optimaal WAN-design te verkrijgen. Hierbij voorziet SouthernHill in een end-to-end SLA over de volledige dienstverlening waarmee een organisatie over de gehele keten verzekerd is van een maximale beschikbaarheid, terwijl men slechts één aanspreekpunt behoudt.

Krijg toegang tot geavanceerde beveiliging

Middels de SouthernHill Firewall as a Service (FWaaS)-dienstverlening krijgen organisaties toegang tot geavanceerde beveiligingsfuncties zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over het onderhoud en beheer van fysieke firewalls. Door gebruik te maken van onze FWaaS dienstverlening, kunnen organisaties hun netwerkbeveiliging aanzienlijk verbeteren en profiteren van een schaalbare beveiligingsdienst tegen vaste voorspelbare kosten per maand. Dit stelt je in staat om de organisatie volledig op de kernactiviteiten te laten concentreren terwijl ze tegelijkertijd verzekerd is van effectieve bescherming tegen cyberdreigingen.

De Firewall as a Service dienstverlening wordt volledig door SouthernHill gemanaged en geborgd door middel van een Service Level Agreement. SouthernHill biedt een aantal varianten en aanvullende diensten aan:
– Virtual Managed Firewalls
– Dedicated Managed Firewalls
– OnPremise Managed Firewalls

Bij alle drie de varianten is het mogelijk om ons analitics platform en/ of Pro-active security response dienstverlening middels onze SOC-services af te nemen

we hebben
twee smaken

Waar ga jij voor?

Ga je voor flexibiliteit of maximale ontzorging? Welke keuze je ook maakt, met Firewall as a Service heb je volledige controle over je netwerk tegen een vast bedrag per maand.

Hybrid FWaaS

De Hybrid FWaaS variant biedt de mogelijkheid om zelf de hardware te kopen. Wij doen vervolgens het beheer, monitoring en maken duidelijke servicelevel afspraken. Jij bent volledig in control en bepaalt zelf de gewenste servicelevels. De Hybride FwaaS variant wordt tegen een vast bedrag per maand aangeboden.

Native FWaaS

Onze Native FWaaS variant biedt maximale vorm van ontzorging aan. Hierbij wordt het volledige netwerk als dienst aangeboden. Deze dienst is inclusief hardware, beheer, monitoring, duidelijke servicelevel afspraken en wordt tegen een vast (maandelijks) bedrag geleverd.

Slimmer, sneller & veiliger
Kies voor Firewall as a Service

Goede beveiliging van het netwerk en gegevens is cruciaal. Door middel van de Firewall as a Service dienstverlening biedt SouthernHill maximale beveiliging voor een vast bedrag per maand. Het 24/7 beheer van de Firewall wordt door netwerkspecialisten vanuit het NOC uitgevoerd waardoor je altijd up-to-date bent met de netwerkbeveiliging. De Managed Firewalls worden gefaciliteerd vanuit één van onze datacenters of indien gewenst ‘on-premise’.
Steeds meer zorgorganisaties, overheidsinstellingen en bedrijven voor de ‘as a Service’-oplossingen van SouthenHill. Daarmee zijn ze verzekerd van high-end connectivity oplossingen die garant staan voor de beste gebruikerservaring! Ontdek wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen.

CONNECTIVITY

Indien gewenst kan SouthernHill binnen de FWaaS dienstverlening ook verscheidene soorten WAN verbindingen, zoals internet, Managed Ethernet,Leased Lambda (WDM) of DarkFiber faciliteren. Hierbij voorziet SouthernHill in een end-to-end SLA over de volledige dienstverlening waarmee u over de gehele keten verzekerd bent van een maximale beschikbaarheid, terwijl u slechts één aanspreekpunt behoudt.

SECURITY

Jouw netwerk wordt continu gemonitord en bijgewerkt voor veiligheid en bedrijfscontinuïteit. Onze IDS (Intrusion Detection System) Services monitoren je netwerk en/of systeem activiteiten 24/7 op ongewenst gedrag en kunnen real-time reageren door het blokkeren of voorkomen van deze activiteiten.

24/7 NOC dienst

Ons NOC (Network Operations Center) zorgt voor minder uitvaltijd en verbeterd beveiligingsbeheer van het netwerk. Je ontvangt onmiddellijke respons op incidenten, bescherming tegen aanvallen en 24-uurs netwerkbewaking.

SCHAALBAARHEID

Onze oplossingen zijn gemakkelijk schaalbaar naargelang groei en evoluerende eisen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het aanschaffen van extra hardware of infrastructuur.

SERVICE LEVEL AGREEMENT (SLA)

Onze professionele SLA garandeert consistente betrouwbare netwerkdiensten, ondersteuning en compensatie bij serviceonderbrekin

Wij vertellen graag over onze succesvolle samenwerkingen

SouthernHill Klantverhaal - MTB

MTB Maastricht

MTB richt zich op werkgelegenheid en maatschappelijke betrokkenheid via re-integratieprogramma’s en arbeidsprojecten. Maatwerk is key bij een organisatie als MTB. Alle verbindingen lopen over een private infrastructuur, waarmee zij voldoen aan hoge eisen op het gebied van privacy- en dataprotectie. Naast deze eigen verbindingen zijn ook oplossingen als WaaS, NaaS en FWaaS geïmplementeerd.

SouthernHill Klantverhaal - Brink

Brink

Brink is actief in bouw, infra en vastgoed en levert duurzame oplossingen voor uiteenlopende projecten. SouthernHill heeft voor Brink een MAN opgezet waarmee alle locaties in Nederland met elkaar verbonden zijn. Dit is inclusief hun datacenters. Hierbij is gekozen voor een centrale firewall oplossing in het datacenter. Tevens is een koppeling naar de Cloud opgezet voor optimale flexibiliteit. Op verschillende locaties zijn WaaS en NaaS oplossingen geïmplementeerd.

SouthernHill Klantverhaal - Ivengi

Ivengi

Ivengi ontwikkelt digitale oplossingen zoals websites en software om bedrijfsprocessen te optimaliseren. Om alle digitale processen optimaal te stroomlijnen en beveiligen levert SouthernHill diverse NaaS- en FWaaS-beheerdiensten. Daarnaast is SouthernHill verantwoordelijk voor de verbindingen tussen verschillende datacenters, een stuk Housing, NaaS in het datacenter en het beheer van de datacenter infrastructuur.

SouthernHill Klantverhaal - GoodLife Foods

Goodlife foods

GoodLife Foods produceert een breed assortiment snacks voor diverse markten, met aandacht voor kwaliteit en innovatie. Voor GoodLife Foods legden we diverse internationale verbindingen. Zo dragen we zorg voor een veilige en stabiele koppeling tussen alle Europese vestigingen. Tevens is voor GoofLife foods een MAN opgezet en zijn diverse FWaaS- en Wifi-oplossingen geïmplementeerd.

SouthernHill Klantverhaal - WelThuis

WelThuis

WelThuis biedt zorg en ondersteuning aan ouderen in verschillende woonzorglocaties, gericht op welzijn en veiligheid. Connectivity en security zijn belangrijke aspecten voor WelThuis voor het continu kunnen leveren van de beste zorg. Zo zijn diverse WaaS-, NaaS- en FWaaS-oplossingen op de verschillende locaties geïmplementeerd. Maar ook direct-fiber internetverbindingen tussen de verschillende locaties, maken dataoverdracht snel, betrouwbaar en veilig.

SouthernHill Klantverhaal - Nooteboom

Nooteboom

Nooteboom Trailers ontwerpt en produceert transportoplossingen voor zwaar en speciaal transport in diverse industrieën. Tussen de verschillende internationale vestigingen is een op IP-VPN gebaseerd bedrijfsnetwerk gebouwd. Alle communicaties zijn hiermee volledig ontsloten van het ‘grote’ world wide web. Hierdoor is het netwerk zeer veilig en optimaal beschermd tegen bijvoorbeeld hackers.

SouthernHill Klantverhaal - KOTI

KOTI

KOTI levert industriële borstels op maat, die worden ingezet voor verschillende toepassingen in diverse sectoren. Als trusted advisor beweegt SouthernHill mee in de connectivity en security behoeften van de organisatie. Denk hierbij aan internetverbindingen, WaaS-, NaaS en FWaaS oplossingen. De geleverde diensten zijn kosten efficiënt en bewegen mee in groei van de organisatie.

GO FULL THROTTLE
MET ONZE CONNECTIVITY SERVICES

In een wereld die voortdurend verandert, is het als organisatie cruciaal om proactief te zijn en snel te kunnen reageren. SouthernHill biedt optimale verbindingen, waardoor jij je kunt concentreren op de kernactiviteiten en altijd klaar bent voor huidige en toekomstige uitdagingen. Met meer dan 10 jaar ervaring en expertise leveren wij maatwerkoplossingen, deskundig advies en ondersteuning voor connectiviteit, beveiliging en IT-projecten.
WiFi as a Service

Network as a Service

Managed Connectivity

Cloud Connect Services

IDS Services

Internet Access (ISP)

Veelgestelde vragen

over Firewall as a Service (FWaaS)

Wat is FWaaS en hoe werkt het?
Firewall as a Service (FWaaS) is een cloud-gebaseerde firewalloplossing die je netwerkverkeer beveiligt en beheert. Het werkt door al het verkeer via gespecialiseerde apparatuur te laten lopen, waar het wordt gecontroleerd en gefilterd op basis van vooraf ingestelde beveiligingsregels.
Wat zijn de voordelen van FWaaS ten opzichte van traditionele firewalls?
FWaaS biedt schaalbaarheid, kostenefficiëntie en eenvoudiger beheer. Je hoeft geen fysieke hardware te onderhouden, krijgt regelmatige updates en kunt gemakkelijk schalen naarmate je bedrijf groeit. Dit vermindert de complexiteit en kosten van traditionele firewalls.
Is FWaaS geschikt voor kleine bedrijven of alleen voor grote ondernemingen?
FWaaS is geschikt voor bedrijven van alle groottes. Kleine bedrijven profiteren van lagere kosten en eenvoudig beheer, terwijl grote ondernemingen kunnen genieten van schaalbare en robuuste beveiligingsopties die voldoen aan complexe behoeften.
Hoe wordt de prestatie-impact van FWaaS op mijn netwerk geminimaliseerd?
FWaaS-leveranciers optimaliseren de infrastructuur om latency te minimaliseren en prestaties te maximaliseren. Dit omvat geoptimaliseerde routing, landelijke datacenters en snelle verbindingen. Hierdoor ervaar je minimale vertragingen in je netwerkverkeer.
Hoe snel kan een FWaaS-oplossing worden geïmplementeerd in mijn organisatie?
De implementatie van een FWaaS-oplossing is snel en efficiënt, vaak binnen enkele uren tot dagen, afhankelijk van de complexiteit van je netwerk. Het proces omvat minimale onderbreking van je bestaande operationele activiteiten.
Is FWaaS compatibel met mijn bestaande netwerk- en beveiligingsinfrastructuur?
FWaaS is in vrijwel alle gevallen ontworpen om compatibel te zijn met je bestaande netwerk- en beveiligingsinfrastructuur. Het integreert naadloos met je huidige systemen en biedt een extra laag beveiliging zonder dat grote aanpassingen nodig zijn.
Kan FWaaS worden geïntegreerd met mijn bestaande beveiligingsinfrastructuur?
FWaaS kan in veel gevallen eenvoudig worden geïntegreerd met je bestaande beveiligingsinfrastructuur. Het werkt samen met je huidige beveiligingsprotocollen en -systemen om een uitgebreide, gelaagde bescherming te bieden.

nieuws, blogs & artikelen